parę dni temu na internecie znalazłam ciekawą stronę www.menudomowe.pl na której mozna zamówić produkty są one dostarczane do domu wraz z przepisami tabelą dietetyczną i deserem dostawa gratis żeby sprawdzić czy tak rzeczywiście jest zamówiłam i okazało się że był to strzał w dziesiątkę produkty świeże,super zapakowane, fajne przepisy i szybka dostawa czy ktoś z was już korzystał z takiego sposobu zamawiania towaru wasze opinie?
zakupy przez internet
(26 wpisów) (20 głosów)-
Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry
-
ja skorzystałam z delikatesów Alma 24,też byłam zadowolona,
Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Ciekawe ile z nas korzysta z zakupów przez internet. Mój mąż przekonał sie do nich, gdy porównał ceny
Oczywiście, że w internecie bywa taniej. Ale żeby żywność? Szybciej będzie wyskoczyć do sklepu obok. I widzę co kupuję
Wszytko zależy. Ja też lubię towar obejrzeć, przymierzyć. Czasem kupuję przez internet, np. książki. Ubrania rzadziej, a żywności i leków to w zasadzie wcale.
Z cenami tez bywa różnie. Czasem jest taniej, nawet z kosztami przesyłki licząc, a czasem odwrotnie (np. sprawdzałam biustonosz, który kupiłam u brafitterki - w internecie był drożej).Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
W warszawskim "Piotrze i Pawle" są zapisy na zakupy z dostawą do domu. Tego typu sklepy sa wielkim udogodnieniem dla chorych. np. choruje cała rodzina, nie ma kto zrobić zakupów ........... można przez net :))
Ja kupuję przez net w sklepie zoologicznym dla bączka. Dla siebie często na ZSK czy BU. Kupuje też na allegroNapisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
A jak z zakupami w internecie ale tymi grupowymi? lubicie je robić?
ja się przekonałam, że naprawdę można sporo zaoszczędzić i już nie szukam po kilku stronach a tylko w jednym serwisie takim agregacie wszystkich ofert.Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
jak to jest z ta alma, bo oglnie tam jest drozej a przez net nie??
dołączam się do pytania Milczki ?
Ja kupuję ciuchy, sprzęt czasem jakiś do domu AGD albo elektroniczny.
halo co z ta Alma???
Ja kupuje bardzo dużo rzeczy przez internet. Nawet spożywcze zakupy robię przez internet (porostu nie mam czasu do sklepu iść - po pracy dzieckiem się zajmuje, mam dużo innych rzeczy na głowie a poza tym wychodzi mi taniej). Ja akurat spożywcze to kupuje w Piotrze i Pawle ale słyszałam, że Alma działa na podobnych zasadach.
Moje ostatnie internetowe zakupy to http://karnisz.net/do/item/manhattanLSN/Manhattan-Satyna-nikiel do mojego salonu, http://pimente.pl/do/item/3005-1/Cabras tunika dla mnie i jeszcze http://mrjoy.pl/do/item/RADMIX/Radio-lodz-podwodna Prezent urodzinowy dla mojego męża (takie radio naprawdę go ucieszyło :))
Jak kupować w internecie to tylko w sprawdzonych sklepach (taka moja zasada!)Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Myślę, że niechcący ten wątek zamienił się w wątek reklamowy. Padają konkretne nazwy firm i stron. A tak jest ta sprawa wszędzie tępiona.
Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Ja ostatnio wykańczałam mieszkanie i praktycznie większość rzeczy kupowałam przez internet. Całą armaturę, sprzęt AGD do kuchni, lampy...
http://www.garnek.pl/guniu72/a
Spojżyjcie kochane - jestem pod wrażeniem tych prac i coś sobie zamówię .
acha czyli okazuje sie ze nikt nie robi zakupów w Almie? :D
chyba w końcu zrobię jakieś zakupy w internetowej Almie, bo patrząc na ich stronę wydaje mi się, że rzeczywiście jest taniej niż w stacjonarnym sklepie
czy to możliwe
porównywał ktoś ?Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Wiecie, tak czytam ten wątek i uśmiecham się. Założyła go nasza dzielna kika, która zakładała przeróżne wątki reklamujące różne sklepy, knajpki itd...itp... Tutaj też reklamowała stronę z dostawą do domu ale wszystkie One nie zwróciły chyba uwagi na to i rozmowa potoczyła się w inna stronę niż zakładała założycielka wątku.
A tak swoją drogą, to zakupy przez internet to całkiem fajna sprawa tylko,że najpierw coś oglądam w sklepie, muszę tego dotknąć, przymierzyć a potem szukam w sieci i zamawiam. Zazwyczaj wychodzi taniej nawet z dostawą. Tylko ciekawe, jak długo jeszcze będzie to możliwe?Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Faktycznie wątek potoczy się swoim życiem Dorinko :) Jak długo możliwe będą zakupy przez internet?czy jak reklamy? W sumie to już nie wiem co można pisać jak coś kupię gdzieś to nie mogę już wspomnieć sklepu gdzie i pokazać to co kupiłam?Nie żyję z reklamy ,a le może przez przypadek promuje swoje ulubione sklepy :)
Dano, możesz podawać nazwy produktów, które kupujesz i gdzie kupujesz. Ty nie masz z tego korzyści materialnych więc to nie jest reklama. Nie możemy popadać w paranoję i zamiast mówić,że kupiłaś coś w np. Kauflandzie będziesz tłumaczyła wszystkim jaki sklep masz na myśli. Możesz się pochwalić, pokazać, to chyba nie jest zabronione?
Co innego gdybyś podawała stronę, adres e-mailowy do jakiegoś sklepu!Wtedy to można uznać już za reklamę. :)))Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Dziwnym jest też to, że założycielka wątku więcej się na nim nie odezwała. Odnoszę wrażenie, że to jednak była reklama. A zakupy w internecie robię często dla siebie, dziecka, psa, do domu. Żywności jeszcze nie kupowałam, ale to dlatego, że moi teściowie prowadzą sklepy spożywcze.
Ja również często kupuję w internecie. Co prawda nie żywność- tej jeszcze nigdy nie zamawiałam, ale inne rzeczy bardzo często.
Owszem , kupuje korzystajac z internetu , ale bardzo tesknie za malymi sklepikami spozywczymi z twarogiem na wage , malosolnymi ze sloika , marmolada na wage(byla taka!...) , lizakami - kogucikami...Drewniana lada , waga z odwaznikami...ehhh :)...wiem,ze nie na temat pisze - ale zdarza mi sie to czasami(albo i czesciej...)...
Bardzo czesto kupuje przez internet, nawet spozywke. Dla mnie, jedyna wada robienia zakupow przez internet jest niemoznosc zamowienia dostawy na konkretna godzine. Juz nie chce meczyc swoich sasiadow. Jest mi glupio, ze ciagle cos za mnie odbieraja. Na szczescie moj spozywczy e-supermarket dostarcza na umowiona godzine:)
Ciuchy i buty kupuje tylko w sklepach do ktorych mozna pojsc i zwrocic towar, w zwracanie wysylkowe nie chce mi sie bawic.
kilka rzeczy kupiłam nietrafionych,na szczęście tanich także strata niewielka,bo jeśli doliczyć koszt dostawy,to już tanio nie jest,ale fotel bujany o którym zawsze marzyłam zrekompensował wszystko
A ja dzięki netowi znalazłam tą panią i kupiłam u niej takie cudo :
http://www.garnek.pl/monia73/19783243/moj-komplecik-sutaszowy
http://www.garnek.pl/guniu72/a
Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać. Jeżeli nie masz konta zarejestruj się.