Elu to wątek dla Ciebie :) Obiecałaś ;)
Staram się o "bejbusia" :)
(34 wpisy) (11 głosów)-
Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry
-
Ślicznie dziękuję!!! Tak, tak będe starała sie dzielić z wami moja radością.
Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Jak miło :) Może zjawią się też inne starające się :)
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A
Bobas przesłodki!!!! Dziękuję slicznie Violu.
rozbrajający....nie mogłam sobie odmówić wrzucenia go tu :-)))
BOSKI!!!!
No to termin pierwszej wizyty ustalony. 02.01.2011!!!! Traktuje to jako dobry znak. Nowy Rok, Nowe Życie. Szukam też informacji o jakie badania - poprzedzające nasze poczęcie - powinnam zwrócić sie do lekarza. Co mogę zrobić w ramach refundacji NFZ a co we własnym zakresie. Czekam na wasze rady bo w głowie lekkie zamieszanie!
http://www.youtube.com/watch?v=7LrDy_h-Wq8&feature=BFa&list=PLE033FE5E62119B85&lf=results_main
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A&feature=BFa&list=PLE033FE5E62119B85&lf=results_mainNapisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
http://www.youtube.com/watch?v=7LrDy_h-Wq8&feature=BFa&list=PLE033FE5E62119B85&lf=results_main
http://www.youtube.com/watch?v=2Ns7za7h99A&feature=BFa&list=PLE033FE5E62119B85&lf=results_mainNapisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
zdublowało się niechcący :-)))
Elu napiszę coś co być może Cię zaskoczy, ale jest ważne. Oprócz realizacji zaleceń lekarza, nie zapomnij sprawdzić zębów i tarczycy. Ja miałam stan zapalny zęba o którym nie miałam zielonego pojęcia bo nic mnie nie bolało. Nie wiadomo ile czasu to trwało, a wyszło na prześwietleniu. Po wyleczeniu stanu zapalnego zaszłam w ciążę ;) A tarczyca ma związek z hormonami. Internista może dać skierowanie na zbadanie poziomu hormonów.
W czasie ciąży podawanie leków jest ograniczone do minimum. Warto więc się podleczyć jeśli jest taka potrzeba, czy zaszczepić np. przeciw grypie.Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Elu,warto zrobić badanie na toksoplazmozę.Ginekolog może dać na to skierowanie ale najczęściej nie chcą,więc prywatnie trzeba zrobić ,ale warto.
o tak to ważne jak pisze Daria w szpitalu w którym ja prowadziłam ciążę był specjalista od toksplazmozy i wiem, że kobiety w ciąży chore na tę chorobę (rozmawiałam z nimi) leczyły się mocnymi lekami do końca ciąży
u mnie wykonywali te badania w przypadku każdej ciężarnej w ramach NFZpopatrzcie jakie cuda na stronie głównej :) http://www.onaonaona.com/styl-zycia/brzuszek-w-roli-glownej/
Kobietki!!!
Na wczorajszej wizycie lekarskiej otrzymałam zalecenie przyjmowania kwasu foliowego + jod przez okres min. 2 cykli. Oczywiście zdrowy tryb zycia, własciwe odzywianie, uzywki - na bok. Troszke sie uspokoiłam, kiedy sie dowiedziałam, że już od 12 tygodnia z racji wieku - 38 lat - będę objęta specjalnymi badaniami: usg, genetyczne itp. Największa obawa to toksoplazmowa, jesteśmy właścicielami kotka. Więc przede mną wielkie odlicznie!!!!Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
elka - a twój kotek wolnochodzący czy udomowiony??
Udomowiony, szczepienia, kontrole weterynarza. Zdrowy, odrobaczany. Wiedziałam, że z tym będzie problem.
Jak wszystko jest zrobione to nie powinno być problemu.....to raczej kociaki wychodzące mogą coś przynieść, bo piją wodę stojącą w kałużach a tam te lambrie się wylegają.
Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było, tak się przyglądam ale rzadko odzywam, ale tutaj muszę. Elu, nie steruj się za bardzo, ja też mam kota, nie objęty opieką weterynarską, od lat 9 udomowiony i dwa testy na tokso zupełnie czyste, nigdy nie przechorowałam i nie choruję.
Życzę powodzenia, ja obecnie jestem w 16 tc, staraliśmy się rok i udało się jak straciłam nadzieję. Nie próbuj zbyt długo, bo ja gdybym z "racji wieku" nie zaczęła się leczyć po kilku cyklach to nigdy nie miałabym już dzidziusia. Pozdrawiam, jeśli będziesz miała ochotę pogadać, poradzić się, to mój email znajdziesz chyba w wątku Betrix - późne macierzyństwo.
Aga, dzielcie się tutaj też swoją radością. To wielkie szczęście patrzeć na szczęśliwą mamę.
Pierwsza morfologia już za mną. Jest ok. Jeszcze 2 cykle brania folio i do dzieła!!!! Aha, po drodze jeszcze dentysta-sadysta - za radą Halszki. Na marginesie dodam, że ten kwas foliowy bardzo podnosi mi poziom endorfin, a energii to mam tyle co juz dawno mi się nie zdarzało. OCZEKIWANIE WYZNACZA GODZINY RADOŚCI W MOIM ŻYCIU... Troszke poetycko ale podoba mi sie.
Elka, to czekamy - cierpliwie. A na różyczkę chorowałaś kiedyś? Może byłaś szczepiona? Bo jak nie, to warto, jeszcze zanim weźmiesz się do dzieła :)
Och, jak bardzo cieszy takie planowanie ciąży i te wszystkie przygotowania. Moje drugie dziecko było w 100% planowane i nic nie sprawiało mi większej radości niż te 9 miesięcy z Jasiem w brzuszku. Tobie Elka także życzę takiego szalonego szczęścia.
Witam drogie Panie jestem tu nowa ale piszecie o temacie który równiez i mnie dotyczy :) wiec postanowiłam napisac.Takze z mężem staramy sie o dzidziusia i jakos sie nie powodzi moze podpowiecie co mozna zrobic a czego unikac gdy chce sie zajsc? Wierze ze pomozecie
pozdrawiam cieplutko :)Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Anula - unikać oddzielnych sypialni :)
A tak poważnie, to obserwuj własny organizm i jak jest ten dzień to...
Spokojnie, nie wiem jak długo się staracie. Ja o drugie dziecko rok "zabiegałam" w końcu powiedziałam sobie - cóż nie udało się to trudno - za miesiąc byłam w ciąży :)Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
To prawda...nic na siłę....psychiczny musi być luz...
Dopiero od jakis 2m-cy sie staramy to bedzie nasze pierwsze dziecko ale chciałabym do tego podejsc jak najbardziej przygotowana. Jestem w trakcie rzucania palenia wiem ze to podstawa! hehe o oddzielnych sypialniach nie ma mowy mieszkamy w kawalerce:) Własnie ten luz nie wiem czy potrafie same wiecie ze jak sie czegos pragnie to chciała by sie zeby to sie spełniło ale dziekuje postaram sie :)(:
Dwa miesiące to pikuś :) Koniecznie rzuć palenie.
Do lekarza mogłabyś iść - chyba, że już byłaś.Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
U lekarza byłam ale oprócz przyjmowania kwasu foliowego nic mi nie zalecił. Widziałam ze wczesniej pisałyscie o tym zeby udac sie do dentysty zamierzam.
1Anula witaj :) Osobne sypialnie????
Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry
Odpowiedz »
Musisz się zalogować, aby móc pisać. Jeżeli nie masz konta zarejestruj się.