Witam!
We wrześniu br. miałem ciężki wypadek motocyklowy w wyniku, którego po kilku tygodniach walki – uratowano mi życie, ale amputowano prawą nogę w połowie uda. Lewa noga również wymaga długiego i specjalistycznego leczenia, ze względu na rozległe obrażenia.
Proteza nogi to sprzęt, który ułatwi mi ukończenie studiów oraz podjęcie pracy, która w przyszłości da mi możliwość realizacji marzeń. Koszt takiej protezy
to ok. 100 tys. zł. Wsparcie ze strony NFZ jest niewielkie i wynosi - 2.800 zł. Wynikającej stąd różnicy moja rodzina nie jest w stanie pokryć z własnych środków.
Stąd też mój apel i prośba do Państwa o wsparcie finansowe (w ramach jednorazowej darowizny finansowej lub 1% podatku) na zakup takiej protezy.
Mam nadzieje, że dzięki pomocy wszystkich życzliwych osób, będę mógł wrócić do normalnego życia. Za każde udzielone wsparcie serdecznie dziękuje – Jakub Bochniarz lat 22
Wpłaty można kierować bezpośrednio na konto
Fundacja Jaśka Meli Poza Horyzonty
Nr konta 79 88040000 0000 0023 9551 0001
KRS 0000320551
Z dopiskiem „Pomoc dla Kuby Bochniarza”
Proszę o pomoc w zakupie protezy dla syna
(148 wpisów) (18 głosów)-
Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry
-
tu jest opis na stronie Fundacji http://www.pozahoryzonty.pl/dladarczyncow/czytaj/id/406
Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
proszę o jakikolwiek komentaarz!!!!!
gtuptus, Przeczytałam, mam nadzieję, że nie tylko ja. Mam nadzieję, że każdy kto tylko będzie mógł pomóc na pewno to zrobi. Pozdrawiam.
podrzucam do góry, może ktoś się zainteresuje
Przeczytałam i udostępniłam na FB z prośba o pomoc . Sama jaki kolwiek grosik podesłać będe mogła dopiero gdzieś w okolicach kwietnia - niestety zobowiązania mnie strasznie ograniczaja obecnie :(
dziękuję za pomoc 1 niestety nie czuję się komfortowo prosząc o pomoc niemniej jednak chcąc pomóc synowi muszę prosić ludzi dobrej woli o pomoc z całego serca dziękuję
http://www.pozahoryzonty.org/dladarczyncow/czytaj/id/406 tu jest artykuł poświęcony mojemu synowi
doskonale Cię rozumiem
zrobiłabym to samoNapisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Przepraszam za "nie po polsku" napisanego wczorajszego posta, ale bywa u mnie tak że emocje biorą górę i zachowuję się czasami nieracjonalnie. Nie moge zrozumieć jednego - dlaczego w naszym kraju nie pomaga się ludzią wrócić do sprawności tylko wysyła ich się na rentę, a z ich bliskich robi się żebraków, którzy muszą zweracać się do ludzi dobrej woli o pomoc w zakupie sprzętu rehabilitacyjnego, bądź sfainansowania kosztów operacji???? Przecież płacimy składki i to niemałe.... Eh
Może Fundacja Marka Kamińskiego?
mamy u Jaśka Meli
prosić o pomoc nie jest łatwo,ale to nie wstyd i trzeba to robić.
Życzę wytrwałości i powodzenia oraz przekażę dalej:)Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
W dzisiejszych czasach kiedy wszystko strasznie drogie to juz nie wstyd - taka proteza to nie 2 tysiące a 20 :)
???? Mówimy o protezie udowej Za 20 tys to nie kupisz żadnej niestety.... Postaw jedynkę to wtedy mówimy o dobrej....
przypominam ten wątek
Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Dziękuję choć czasami prosząc o wpłaty "zapadłabym się pod ziemię', ale nie mam wyjścia SAMA NIE DAM RADY...
Zapisałam sobie konto itd. podałam mężowi do rozliczenia podatkowego.
Zrobię to samo co Dana przy rozliczeniu podatku, postaram się
jeszcze inaczej pomóc.Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
dziękuje Wam z całego serca
Gtuptus, ja Twój apel traktuję mniej jako prośbę, a bardziej, jako informację w jaki sposób mogę pomóc
nie "zapadaj się" :))) tylko walcz dalejhistoria Jaśka Meli jest żywym, krzepiącym dowodem, że jeszcze dużo dobrego przed Twoim synem
pozdrawiam Cię serdecznie
Oj znam Jasia i jego problemy, bo właśnie w tej Fundacji ma mój syn konto... Cóż z tego jak dzisiaj syn przyniósł faktury Pro Forma i sugestię, że najlepiej żeby miał 2 protezy jedną elektroniczną drugą mechaniczną na wszelki wypadek.... A koszt tych protez, jak dla mnie niewyobrażalny...
gtuptus - a jakby tak zgłosiś cię do TV , może przez fundaję ?
??? syn ma konto w Fundacji Jasia Meli...
ale 70 tys kosztuje proteza mechaniczna a średniej klasy elektroniczna to koszt ok 150 tys!!
Dla mnie te ceny to przerażające .........zera nie do przeliczenia :(
a co ja mam powiedzieć???
Gtuptus - czytam co piszesz, przeczytałam artykuł o Twoim synu.
Będę pamiętać i mam nadzieję, że będę mogła choć trochę pomóc.
Pozdrawiam.Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
dziękuje
w okresie wypełniania PIT-ów może się przyda:
"Fundacja Jaśka Meli Poza Horyzonty
Nr konta 79 88040000 0000 0023 9551 0001
KRS 0000320551
Z dopiskiem „Pomoc dla Kuby Bochniarza”Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry
Odpowiedz »
Musisz się zalogować, aby móc pisać. Jeżeli nie masz konta zarejestruj się.