Chyba warto, żeby były i jedne i drugie.
Lubię spotykać się niezobowiązująco, żeby po prostu pobyć ze sobą. Ale takie spotkania są możliwe po dłuższej znajomości. Że przy okazji kawy nauczę się wiązać apaszkę? Czemu nie?
Myślę, że są osoby, które lubią mieć spotkanie zorganizowane (inaczej by nie wyszły z domu) i takie, które lubią organizować. Dlaczego obie nie mają mieć przyjemności? A jeśli przy okazji zawiążą się "podkluby" to tym lepiej.
Nawet, jeśli powstaną "Fankluby Agaty Młynarskiej" to komu to szkodzi? Nie muszę do takiego należeć, bo też nie lubię lizusostwa.
FILIA
(849 wpisów) (52 głosy)-
Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry
-
Przeciwko Fanklubom nic nie mam,,,,byle nie były pod patronatem
Portalu OnaOnaOna,,,,którego założycielem i właścicielem jest pani Agata
Młynarska,,,bo to by był konflikt interesów, świadczyłoby to o tym, że
sama sobie te Fankluby jako matka chrzestna zafundowała ;-))))))Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
szkoda mi sfrustrowanych kobiet.....
Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Nie skomentuję tego zielonepomidory,,,,bo musiałabym
sięgnąć do dowcipów o blondynkach....:-)))))))Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
zielonepomidory :D
ale to swoje przemyślenie, to nie w tym watku co trzeba umieściłaś ;) To powinnaś zamieścić w "Beznadziei " ale w podobnych klimatach ;)Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Określenie "matka chrzestna" powinnam zapisać w cudzysłowie,,,,
ponieważ zapożyczyłam je od zielonepomidory ;-)...przepraszam
http://www.onaonaona.com/forum/topic/filia/page/2Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
-'Fankluby jako matka chrzestna zafundowała ;-
Czytam i oczom nie wierzę. Typowy przykład jakiejś nie wyjaśnionej zazdrości znam takie typy kobiet. Niby w -"kluby" nie wierze ale w duchu może sama bym chciała coś robić żeby zaistnieć. Odniosę się do tej matki chrzestnej ,: Kiedyś byłam na wczasach i poszłam z dziećmi do kościoła myślałam że na zwykłą mszę ale byla niezwykła . Otóż dlaczego ,a dlatego że zostałam matką chrzestną obcego mi dziecka, ponieważ ta prawdziwa z rodziny nie dotarła , a chrzest musiał sie odbyc raczej :)Z rodziną tego chłopca utrzymuje kontakt do tej pory byłam na 1 komunii . Dzisiaj ten chłopiec jest narkomanem na samym dnie , rozpacz rodziców jest ogromna , a ja co mam powiedzieć że sam sobie takiego chrześniaka zafundowałam ,bo mogłam owego dnia się nie zgodzic podać do chrztu. Sorry , Michelle....! Nie wiem czy znana jest niektórym forumowiczkom teoria : czasami popełniamy błedy niektórzy popełniają ich dużo , ale to są ci którzy coś robią , a następni popełniają mało i właśnie tacy siedzą z założonymi rękami. Potem ci pierwsi muszą pracować jeszcze więcej żeby te błędy naprawić. Myślę że każdy mnie zrozumie co mam na myśli jeśli chodzi o treść niektórych komentarzy . A propos tej ciasnoty na forum to w dzieciństwie jak w jednej piaskownicy robiło mi się za ciasno to brałam grabki, wiaderko i szukałam drugiej.
Sofi ... jest takie powiedzenie (nie wiem czyje):
"Litość możesz mieć zawsze i w każdej ilości za darmo, na zawiść trzeba sobie zasłużyć".
Ja tam nie potrzebuję litości ... wolę działać, nawet za "tę cenę" ;)
No ale czego tu niby zazdrościć ? To nie o to chodzi.
Nie rozumiesz w czym rzecz,,,,więc ja nie będę tego nikomu
tłumaczyć. Powiem tylko tyle, że powstanie Fanklubu pod
patronatem Portalu OnaOnaOna kłóciłoby się z etyką.
Ja nie jestem tutaj dlatego, że jestem czyjąś fanką,,,,i chodzi
o to, aby też nikt tak mnie nie odbierał kto wchodzi na ten Portal.
To jest Portal społecznościowy ogólnodostępny,,,,nie prywatny.
Jeśli jest inaczej, to chciałabym aby to było jasno wyartykułowane.Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Odnośnie tej aluzji z grabkami i piaskownicą,,,,to nie jest
też tak jak myślisz, że biorę wiaderko i szukam sobie innego
miejsca,tutaj profil jest nieusuwalny,,,,wchodzisz i zostajesz.
Co najwyżej możesz być nieaktywna,możesz usunąć awatar,
ale wpisy pozostają na zawsze.
Ktoś się już o to pytał i sprawa była wyjaśniona.Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
a ja sadze Michelle- bez urazy,ze ty chcesz tu coś udowodnić tylko nie wiem co??? czytajac wczesniejsze twoje wpisy odniosłam wrażenie,ze uważasz sie za kogoś lepszego od innych,stwierdzenie że jest to portal dla kobiet z klasą a potem pisanie o lizusostwie i tym podobnych,to chyba nie pokazuje klasy? co to jest klasa?klasa to umiejetność znalezienia sie i dostosowania swojego zachowania a przy tym szacunek do drugiego człowieka,klasa to nie snobizm i załozenie na siebie markowych ciuchów i drogiej biżuterii ,dlaczego uważasz ze kobiety które miło piszą o Agacie to lizusy dlaczego nie przyszło ci do głowy,ze one po prostu ja lubia i szanuja i chca wyrażać w ten sposób sympatie do niej,klasa - to nie ocenianie innych, nikt nam nie dał prawa do tego,każdy z nas to inna osobowość i inna potrzeba, ten portal ma pokazywać piękne strony kobiety...a co dla Ciebie to znaczy???
Agata pani Kwaśniewska to dla mnie piękne i mądre kobiety posiadające wielka klase,których zawsze z wielka przyjemnością słucham,bo maja zawsze coś wartosciowego do przekazania...aby miec klase trzeba przede wszystkim mocno pracować nad sobą i nie zajmować sie ocenieniem innych...kazda z nas ma prawo tu być jesli ma taką potrzebe i zalogowała sie na tym portalu...więc prosze bądźmy po prostu dla siebie miłe i życzliwe ,nie wszystkie z nas pokończyły studia,maja wspaniałe domy i udane związki ale to nie znaczy ze nie mają prawa tu być!!! a moze ja takze jestem w błedzie nie wiem...napisałam bo taką miałam potrzebe wchodząc na tą strone choć byłam tu tylko dwa razy, bo nie na tej stronie ładuje baterie i tyle to z mojej strony, mam nadzieje,ze nikogo nie uraziłam swoimi przemyśleniami...życze wszystkim miłego dniaNapisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Aniu ... pokazałaś piękne strony kobiety ... same takie jak Ty chciałabym spotykać na swojej drodze :))
dziekuje Viola! ale jestem taka zwyczajna:)
ania27 dziekuje za Twoje słowa
ja komentować nawet nie będę niektórych zachowań bo szkoda po prostu mojego czasu i słów
widocznie niektóre z nas muszą gdzieś za istnieć ze złej strony swojej duszy daleko im do klasy, empatii i zwyczajnej ludzkiej życzliwości...Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
A czy Ty Ania27 masz prawo mnie oceniać ? Znasz mnie ?
Gdybyś wszystko poczytała co mam do powiedzenia od początku,,,,
a jestem tu już 8-my miesiąc,,,to wiedziałabyś że nie jest tak
jak o mnie piszesz,,,,do czego zresztą nie masz prawa...ja Pani
Agaty Młynarskiej nie oceniam,,,,a o Pani Kwaśniewskiej wyrażałam
się tutaj z wielkim szacunkiem i uznaniem.....i nie życzę sobie
uwag i ataków ad personam,,,,ponieważ ja tego nie robię.
Mam prawo do własnego zdania i z tego prawa korzystam, nikogo
nie obrażam,,,,więc oczekuję tego samego.Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Ja nikogo nie obrażana,,,,ale Pani Agata Młynarska na tym Portalu
pozwalała aby mnie obrażano wielokrotnie,,,,nie reagowała
zgodnie z Regulaminem jako Admin w takich sytuacjach.
Wręcz przeciwnie swoim zachowaniem tu na tym Portalu
wspierała te osoby które mnie obrażały,,,więc mam prawo do
własnych odczuć po takich doświadczeniach....wiem jak jest
naprawdę.Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Ja nikogo nie obrażałam,,,,powtarzam
Przeczytałam co napisała Michelle i nie zauważyłam, żeby kogoś obraziła. Dziewczyna ma swoje zdanie, nie bo sięi wyrażać własnych opini, ma „kręgosłup” i za to ją bardzo cenie. Nie zawsze z jej opiniami się zgadzam, ale nie jesteśmy stadem kwok, żeby sobie we wszystkim przytakiwać ( gda .....gda ......... ;) ) Mogę jednak powiedzieć ,że to osoba z dużą wrażliwością, czemu nie raz dała wyraz.
Michelle napisała
Cyt.
„Czy nie jest tak, że trzeba wiele odwagi,,,, aby coś tu napisać
wbrew oczekiwaniom,,,i nie być narażonym na nieprzychylność.”Zgadzam się z tą wypowiedzią w 100%
A klasa ...........
Pojęcie trudne do zdefiniowania. Kiedyś napisałam, ze klasę się ma, albo nie. I ciężko ją wypracować, jak ciężko wypracowac talent.
Niedawno rozmawiając koleżanką o klasie , doszyłyśmy do wniosku, że Beata Tyszkiewicz, to nawet słowo, uwaga, będzie hard „kurwa” mówi z klasą ;)Ania27,
Napisałaś Swoje przemyślenia i OK. Ale nie Cię nie denerwuje, że czyjeś przemyślenia różnią się od Twoich. A krytykowanie kogoś, za to , że ma inny pogląd na niektóre sprawy, to raczej przejawem życzliwości nie jest ;)Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
A co z pytaniami Onaróży? Jaka formuła Klubu by się sprawdziła? Bo że Kluby są potrzebne i że Agata Młynarska je akceptuje, to jest niepodważalny fakt. Na spotkaniu w Puławach mówiła, że bardzo jej się to podoba i będzie wspierać takie inicjatywy.
Z moich rozmów z kobietami w Puławach wynika, że one nie tyle chcą się zrzeszać, co chcą DZIAŁAĆ! Niektóre chcą też po prostu wyjść z domu. Chcą się rozwijać, realizować. To nie są kobiety typu "leżeć i pachnieć".
I o to chodzi, Viola. Żeby zgrabnie połączyć działanie i odrobinę "leżę i pachnę" (to też czasami jest potrzebne) :)))
no zgadza się ... NIE TYLlKO "leżeć i pachnieć" ... mnie by się teraz marzyło trochę poleżeć i popachnieć ... ale moja przerwa się kończy ... biorę miotłę ... i lecę i pachnę ;))
A swoją drogą zainspirowałaś mnie Meluzyna ... mam pomysł klubowy związany z "leżeć i pachnieć" :)))
:-)
Michelle dokładnie przeczytałaś mój wpis?ja ciebie nie krytykuje , poddałam w wątpliwość niektóre twoje sformułowania,bo wydawały mi sie krzywdzące dla innych ale nie taka moja tu rola, z góry przeprosiłam jezeli kogoś uraziłam, i tak jak ty wyraziłam swoją opinie ,jestem daleka od krytyki bo jak napisałas nie znam ciebie...i widzisz znów uzyłaś słow "ja tutaj jestem osiem miesięcy"mnie...itp
czy to,ze jest sie tutaj dłuzej to upoważnia do więcej??? chyba nie,i ty tutaj w tym wpisie oceniłaś zachowaniep.Agaty że nie stanęła w twojej obronie, no sorry jeszcze raz, nie wzięło sie to z niczego.Ja nie chce tu bron boze rozpętywać jakis słownej bitwy,tylko czytając wpisy zauwazyłam,ze moga byc zle odbierane może i ja użyłam złych słow,dlatego tak mi odpisałas ...no tak juz w zyciu jest, niby mówimy w tym samym języku ale nie zawsze sie rozumiemy,więc nie złość sie na mnie bo to nie był atak na Ciebie :))))Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Michelle cyt.
"Gdybyś wszystko poczytała co mam do powiedzenia od początku,,,,
a jestem tu już 8-my miesiąc,,, "Aniu,
Ty chyba źle zrozumiałaś ten wpis. Myśle, że nie świadczy on o "wyższości " , Tylko, tak jak napisała Michelle, przez te 8 miesięcy, wiele napisała i dała sie poznać z różnych stron ;) I gdybyś znała ją od poczatku, widziałabyś, że jest wrażliwą i empatyczną osobą :))Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Ale ja nie oczekuje od Pani Agaty Młynarskiej aby mnie
broniła,,,daleka jestem od tego. Potrafię to robić sama.
Oczekuję obiektywizmu i stosowania w praktyce Regulaminu,
który został tutaj wprowadzony,,,oczekuję tego, by jego postanowienia
miały pokrycie w czynach,,,cenię sobie bardzo sprawiedliwość.
Pani Agata Młynarska, jako osoba publiczna wystawia się świadomie
na ocenę innych,,,,i musi się liczyć z tym, że opinie nie zawsze muszą
być pochlebne, zwłaszcza gdy się nie stosuje do pewnych obowiązujących
zasad i reguł przez Siebie wprowadzonych.... Przecież nie musiałam wiedzieć
kto jest właścicielem tego Portalu,,,,aby z niego korzystać.
A....jeśli wolno tutaj mówić o kłopotach, nieszczęściach, samotnościach
i porzuceniach,,,to dlaczego ja nie mogę mówić, że jestem szczęśliwa.
Jestem szczęśliwa i już,,,taka jest prawda i nie muszę udawać, że jest
inaczej aby się komuś przypodobać.Lolka....dzięki :)
Czy dlatego iż wiem, że Pani Agata Młynarska
jest właścicielką tego Portalu,,,to nie wolno mi wypowiadać
niepochlebnych opinii o funkcjonowaniu tego Forum ?Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
jest mi naprawdę przykro, że wątek zboczył z głównego tematu, ale pozwlę sobie na komentarz, bo myślę że nic się samo nie poukada
jeśli pewnych sytuacji się nie rozwiąże to one będą wracać jak bumerang
ja odniosłam wrażenie, że Michelle była potraktowana na tym forum niesprawiedliwie, niby pojawiło się słowo przepraszam, ale ciągle traktowana jest przez wiele uczestniczek jako persona non grata i rzeczywiście nikt poza Lolką na to nie reagujejeśli Administrator nie zajmie jakiegoś stanowiska w tej sprawie( a w to przestaję już wierzyć)
pomyślmy wszystkie, czy nie da się przyjaźniej siebie wzajemnie traktowaća do Ciebie Michelle mam prośbę, odpuść może czasem :)
bo to jak walka z wiatrakami :)Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Dziękuję Janko, ale ja również nie oczekuję tego,
aby ktoś pod czyjeś dyktando mnie tutaj przyjaźniej
traktował, nikomu nie można niczego narzucać,,,to powinno
wychodzić z wnętrza kobiet, które maja zaszczyt bycia uczestniczkami
tego Portalu, którego hasłem przewodnim są "piękne strony kobiety".
Gdyby to miało wynikać z jakiegoś "prikazu" to wtedy naprawdę
poczułabym się niekomfortowo.
Janko,,,,z niesprawiedliwością walczę całe swoje dorosłe życie...i
nie chodzi tutaj o moją skromną osobę, że niby mnie ktoś krzywdzi....
to nie o takie sytuacje chodzi.Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Michelle, rozumiem
ale muszę przyznać, żr trochę mnie już złości, że jak tylko się pojawisz i coś napiszesz to zaczyna iskrzyć i dyskusja schodzi z głównego tematu
i nie chodzi mi o to, bo może tak zabrzmiało, żebyś Ty przestała się odzywać
chodzi mi o to, żeby to zmienić
jeśli nie głos Administratora to nasza dobra wola
również Twoja
dlatego prosiłam Cię o "poluzowanie"a jeśli nie chcesz "poluzować" to trudno, przeżyję
poprostu się czasem pozłoszczę
pisz dalej bo cenię sobie Twoje wpisy, chociaż nie zawsze się z nimi zgadzamedit:
ten wpis to właściwie prywatna wiadomość do MIchelle
wpisałam tu bo nie ma na forum funkcji prywatnych wiadomości
w wąku "co zmienić, poprawić ..." było już o tym wielokrotnie, czuję się więc usprawiedliwiona, że zaśmiecam ten wątekNapisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Moją dotychczasową Faworytką na tym forum była Pani Violetta. Teraz ogromnie zaimponowały mi także wpisy Pani Janki. Tak samczym okiem to oceniam. Nie wolno mi?
I po co tu jakieś negatywne opinie o kimkolwiek wypisywać. Negacja do niczego nie prowadzi. Za to afirmacja buduje wieczność.
Napisano 5 miesiący temu | adres wpisu | do góry
Odpowiedz »
Musisz się zalogować, aby móc pisać. Jeżeli nie masz konta zarejestruj się.