Zgadzam się z Lilą -bardzo przydałaby się właśnie poczta wewnętrzna,kliknąć na awatar i już możemy do kogoś napisać-już dawno o tym pisałam ale jak zwykle na tym forum zauważam jedynie milczenie,brak odpowiedzi a może ignorancję?:).Zgadzam się też z Toba Violu, że aktywność jest ważna na forum,bardzo ważna bo inaczej forum zamiera ale zauważ ,że włansie tej aktywności kompletnie tu nie ma.Powstają jedynie nowe,często zdublowane wątki -rosną jak grzyby po deszczu i po czasie zanikają bo nikt nie bierze udziału w rozmowach. Po cóż wątek "jaki krem najlepszy na noc i na dzień" skoro było o kosmetykach? po co o zdradzie skoro było o związku? po co "Nowy Rok" skoor były zyczenia noworoczne i postanowienia itd itd. wtedy to forum się zaśmieca i trudno tu cos znależć ...Dobrze byłoby aby ktoś nad tym panował i kasowął co się dubluje bo inaczej można się tu pogubić bo już jest dużo tych wątków ale cóż z tego jak nie ma jakiejś sensownej rozmowy? A jesli jest już jakaś aktywność to polega ona jedynie na przepychanakach,kłótniach itd.albo na znikaniu ciekawych,mądrych osób bo dłużej tego nie wytrzymują.Nie wróży to dobrze dla nowych osób,które tu się pojawią bo to odstrasza każdego nawet tych ,którzy są już tu długo..Jestem tu już trochę i wiele tu napisałam,rozpoczęłam wiele wątków ale najczęściej bez odzewu...więc coraz niechętniej to robię i szczerze mówiąc za każdym razem myślę że to będzie już po raz ostatni..Natomiast oblegane są tu watki nic nie wnoszące taka mowa o wszystkim i niczym.Poznałam tu naprawdę wiele osób ciekawych,mądrych,rozsądnych i dlatego szkoda odejsć choć ta atmosfera mnie także już przerasta.
No właśnie dlaczego poczta wewnętrzna?-często taki kontakt byłby potrzebny choćby po to aby takie wyjaśnienia często przykre,niemiłe dla innych były tylko miedzy tymi osobami wyjasnione a nie tak publicznie zaśmiecały to forum i odstraszały kazdego..Gdy ktoś nowy tu wchodzi to naprawdę trudno to wszystko ogarnąć bo brak merytorycznych dyskusji na zadany temat natomiast aż roi się od przeróżnych aluzji,krytyk,gierek i klótni.Trudno wtedy wyłapać to co kogoś naprawdę interesuje i trudno wszystko ogarnąć i przeczytać..A może własnie to zwiększyłoby aktywnośc na forum a nie zmniejszyło?tak jest na wielu innych forach i jest OK.Nieraz także ktoś wolałby napisać cos do kogoś kierując niż poblicznie bo nie wszystko można publicznie.Zawsz eteż lepiej odnosić sie do tematu danego zagadnienia a nie personalnie do osób aby nikogo nie urazić.
Poza tym wiele tu osób ma za mały dystanas a wiele za duży i nawet nie zabiera głosu w rozmowach bo czuje się tu żle jak pisze Elżbieta "nic w końcu nie napisałam, bo usiłowałam zrozumieć "o co znowu chodzi?, jakie gierki, jakie wkręcanie kogoś w coś?"itd.
Zanim się dokopałam do sedna sprawy, odechciało mi się cokolwiek pisać.
Ja od samego początku pobytu na forum nie mogę się tu odnaleźć tak naprawdę Myślę, że to oczywiście moja wina, że nie czuję tak do końca dobrze, bo jestem z innej bajki, bo mam inne potrzeby.... i czuję się trochę wepchnięta w kąt." No własnie z innej bajki wepchnieta w kąt" Nie Elzbieto to nie Twoja wina,zapewniam Cie że nie tylko Ty jestes z takiej bajki a każda bajka jesli jest prawdziwa jest godna uwagi:)
Myżlę ,że te słowa z którymi się bardzo zgadzam są bardzo wymowne i tak właśnie chyba czuje się tu wiele pań..Uwierz Elżbieto,że takich osób jest bardzo dużo ale to też nie znaczy aby milczeć a jedynie czytać-może własnie lepiej aktywnie uczestniczyć?jeśli się mylę to mnie sprostujecie proszę..
Co zmienić, co ulepszyć, co poprawić
(266 wpisów) (37 głosów)-
Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry
-
Tu powinien byc wpis Evuzi. Czy jest?
Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Hmm... jakies cuda? wczoraj napisałam i tego nie było a dzisiaj już jest:)
Lila napisała:
Nowy użytkownik widząc, że ktoś jest długo na forum może się zwrócić o pomoc do danej osoby jak się poruszać poi forum".Tak, albo odwrotnie - od razu orientowałabym się, że ktoś, z kim własnie rozmawiam - jest podobną mi, stawiającą tu pierwsze kroki świeżynką.
Kiedyś rozmawiałam z Ja-Agą i byłam przekonana, że tylko ja z nas dwóch tu debiutuję. Potem odkryłam tą opcję z aktywnym "Użytkownikiem" pod avatarem - ale trudno zaglądać w każdy profil(czas) a zapamiętać, gdy na początku wszyscy są obcy - niemożliwe.Lila:
"Pod czas klikania na dany link otwierał on się w nowym oknie.
Pod awatarem i nickiem podana informacja skąd pochodzisz- oczywiście nie jest obowiązkiem podawania".To także przyszło mi na myśl natychmiast, gdy znalazłam wątek "Co zmienić, ulepszyć".
Dodam, że brak mi tu wyszukiwarki i możliwości cytowania (bez przeklejania).
Może jakieś gify by się przydały byłoby weselej :), do tego edytuj ulepszyć oraz fajnie by było móc wklejać obrazki .z tą pocztą wewnętrzną dobry pomysł :)
Jestem za wewnętrzną pocztą.
a ja mysle ze pod avatarem mogło by być, kiedy kto przystąpił, ile postów w sumie jest na jego koncie i z jakiego rejonu, oczywiscie też uważam że powinien byc priv/pw
śmieszne eminktony też ozywiałyby wypowiedzi...noi najważniejsze UWAŻAM ŻE DOSTĘP DO CZYTANIA FORUM POWINIEN MIEĆ UCZESTNIK WYŁĄCZNIE ZALOGOWANY a nie każdy może sobie dowoli czytać
To akurat kiedy kto przystapił i ile razy się wypowiadał w jakich tematach ile sam rozpoczął nowych wątków-to jest:)
a może by tak zacząć porządnie moderować forum
to już duży portal, stać go chyba na moderatorów
robi się bałagan, a większość postulatów z tego wątku nie doczekała się nawet komentarza ze strony moderatorówNapisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Ten wątek dotyczy zmian na forum, a to może zrobić tylko admistrator. Rola moderatora jest inna. On ma czuwać tylko nad tym, by wpisy użytkowników były zgodne z regulaminem oraz ogólnie przyjętymi normami społecznymi.
Adminitrator zawsze odpowiada na wiadomości wysyłane na admin@onaonaona.com, jeśli więc jest coś bardzo ważnego, to najlepiej pisać bezpośrednio do admina.
"robi się bałagan"
Co konkretnie Pani ma na myśli? Co wg Pani trzeba uporządkować?Napisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
np to, żeby były jasne reguły, czy wątek nadaje się do zamknięcia, czy nie
jedna z Forumowiczek zaczyna w dobrej wierze (chyba ;) ) robić porządki i raz wątki za jej sugestią są zamykane błyskawicznie, innym razem jedna z Moderatorek zwraca jej uwagę, że ta zachowuje się niestosownienie ja jedna o tym bałaganie piszę, więc coś jest na rzeczy
jeśli to forum (a więc i portal) ma się rozwijać) to ktoś powinien zamykać stare/ nieaktualne wątki, łączyć powielone itp
edit
i jeszcze jedno: Administrator nie zawsze odpowiada na maile
ja nie dstałam odpowiedzi na swoje uwagi, które wysłałam kiedyś na ten adresNapisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Dziękuję za cenne spostrzeżenia. Niestety nie ma opcji łączenia wątków, można jedynie przenieść wątek z jednego działu do drugiego.
Wątki w zasadzie nie powinny być zamykane. Zamykanie stosuje się po to, by wyciszyć zbyt emocjonalną (negatywnie) dyskusję albo zakończyć temat definitywnie. Nie ma również archiwum, do którego można byłoby przenosić zamknięte wątki. Wątki zamknięte i nieaktywne z czasem przesuwają się na ostatnie strony, więc nie przeszkadzają.
Nieaktualne wątki (np. przetrminowane ogoszenia) są usuwane, o ile nie wiążą się z jakąś dyskusją, którą warto zachować.Czy o to chodzi? Proszę również inne Panie o wskazywanie co trzeba uporządkować.
Często zdarza sie powielanie tych samych tematów np. ktoś nowy nie przeczyta dokładnie i trudno się dziwić bo jest tego sporo:) i tworzy nowy wątek ale nie zauważył że ten temat był już poruszany.To stwarza dużo niepotrzebnych wątków i trudno się odnależć tym starszym użytkownikom forum a co dopiero nowym:)Więcej było wcześniej napisane np. o poczcie wewnętrznej-npl.kliknąć na avatar i już mamy możliwość napisania do kogoś kilka słów -myślę że ułatwiłoby to kontakty np. takie rozmowy prywatne nie zawsze nadające się na wypowiadanie publiczne a często odstraszajace innych:)Wyżej wspomina się o możliwości wklejania obrazków.
Prosze o WYSZUKIWARKE! Opcja wyszukiwania pomoglaby uniknac dublowania sie watkow oraz ulatwilaby poszukiwanie konkretnych tematow/wypowiedzi.
Poza tym prosze o:
Prywatne wiadomosci. E-mail jest opcja, ale to jednak nie to samo.Informacje czy uzytkownik jest online.
Podanie pod wpisem konkretnej daty zamiast "8 miesiecy temu".
Witam,
Śledzimy wątek od dawna i rozważamy możliwe rozwiązania.
Wyszukiwarka i parę innych drobnych poprawek w drodze. W odleglejszym terminie planujemy większe modyfikacje na forum, niestety utrzymanie obecnego zajmuje nam wiele czasu.
Dziękujemy za wszystkie sugestie, będziemy wprowadzać co się da.
O wszystkich nowościach będziemy informować w odpowiednim dziale.Pozdrawiam,
AdminNapisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
dorinka cyt."Tylko teraz te moje wpisy głupio wyglądają po wywaleniu tej reklamy.Dlatego tłumaczę się Wam.
Ale tak nie wolno a ktoś tak po chamsku wykorzystywał sobie nasze forum.Mam nadzieję,że się więcej nie powtórzy!"Ja jednak bym takiej nadziei nie miała. Ponieważ w sieci są ludzie , którzy przez różne firmy są wykorzystywani do zamieszczania reklam na różnych forach, a im bardziej poczytne forum tym tego więcej.
Dlatego, żeby ponownie nie zaistniała taka sytuacja, że użytkownik ściga reklamodawcę po forum, proponowałabym aby wprowadzić funkcję przy każdym poście ZGŁOŚ DO MODERATORA, tak jak jest na wielu innych forach. Wtedy moderator może dużo szybciej zareagować na takiego spamera.
Ponadto funkcja cytuj wtedy post staje się bardziej czytelny.
Prace nad zmianami trwają. Niestety, nie wszystkie poprawki da się wprowadzić łatwo i szybko, wszystkie zaś wymagają przetestowania. Mamy nadzieję, że wraz z drobnymi poprawkami uda nam się poprawić wydajność forum i całość będzie działać szybciej i sprawniej.
Prosimy o cierpliwość.Pozdrawiam,
AdminNapisano 4 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Dziękuje adminie za odpowiedź. Rozumiem,że wszelkie zmiany i udoskonalenia wymagają czasu (znam do z autopsji z innego forum), także czekam cierpliwie.
ZGŁOŚ DO MODERATORA bardzo by się przydało, szczególnie gdy któraś z użytkowniczek "zapomni się" i pojedzie personalnie. Wtedy moderator od razu otrzymywałby sygnał z prośbą o interwencję, bo wpisywanie na różnych wątkach apelu do moderatora czasem się gdzieś gubi w tej lawinie postów.
kiedyś na forum działały linki, psuło, teraz coś się po czy nie można by tego poprawić ?
o wyszukiwarkę, wiadomości prywatne, zgłaszanie do moderatora konkretnego postu (np reklamy) już nie proszę :3D
Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Administratorze, Moderatorze - czy ktoś pracuje nad naszymi postulatami ?
czy ten wątek ma sens ?Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
Administrator jest zdaje się od spraw technicznych. Moderatorzy zbyt zajęci. Właściwie Forum samo kręci się. Wydaje mi się, że w założeniu Forum chodziło o lawinę postów, więc nie można powiedzieć, że nie było to przewidywane.
Napisano 3 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
I nadal się kręci...
Napisano 2 miesiące temu | adres wpisu | do góry -
O jest!!!
Napisano 1 miesiąc temu | adres wpisu | do góry -
może zamknąć ten wątek
wszak się kręci ...
naszych postulatów i propozycji nikt nawet nie skomentuje ...Napisano 1 miesiąc temu | adres wpisu | do góry -
śledzimy wątek, rozważamy propozycje i postulaty
Pozdrawiam,
AdminNapisano 1 miesiąc temu | adres wpisu | do góry -
może by więc tak niektóre zrealizować
minął rok i nicNapisano 1 miesiąc temu | adres wpisu | do góry
Odpowiedz
Musisz się zalogować, aby móc pisać. Jeżeli nie masz konta zarejestruj się.