Kochane ONE, czy podoba Wam się tak jak jest na portalu, czy mamy coś zmieniać? Co trzeba Waszym zdaniem zmienić w wyglądzie, komunikatywności, tematach.Na co najbardziej czekacie? ( Forum, wiem, ja też!)
Napiszcie swoje opinie, bo chcemy ulepszać, a to Wam ma być dobrze i wygodnie:)
Czekamy na wszelkie pomysły i sugestie:)
Babuela
Co zmienić, co ulepszyć, co poprawić
(266 wpisów) (37 głosów)-
Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry
-
Wrzucić na główna stronę facebookowy przycisk "Lubię to"
Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
"Góra" na dole strony. Żeby nie wracać na piechotę.
Pewnie będę w mniejszości ( na pewno jedyna ale to też ma swój urok)ale ja bym nic nie zmieniała.Tak jak jest fajnie. Przecież ten portal jest inny, taki wyjątkowy. Wolę napisać uśmiecham się , lubię was i wiele innych słów niż zastępować je buźkami-minkami.Wyobrażacie sobie piękne wpisy Teofili upstrzone różnymi gotowcami.No i koniecznie musiałby byc znaczek-ogonek.A jak ONA pięnie o nim pisze. Bardziej wyobrażam sobie Teofilę trzymającą pióro i piszącą kaligraficznie kolejny post.Każde słowo przemyślane i dopieszczone.A tak powstawia symbole i gotowe.
Krótko mówiąc wszystkie "niedoskonałości"naszego portalu( i naszego forum) są naszym atutem.Dlaczego mamy upodabniać się do innych portali, które przynajmniej część z NAS ( w tym i ja)odrzuca? Czy pośpiech jest zawsze dobry?
Pisząc tekst, ciągle widzę czerwone wężyki, nie raz nie widzę błędnie napisanych wyrazów,widoczne są dopiero po pojawieniu się na stronie.Denerwowałam się ale czy ja muszę być taka doskonała, bezbłędna?Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Dzięki, onaRóżo, za miłe słowa. Jeżeli lubicie mnie czytać, to dla równowagi inni nie lubią mnie słuchać. Ciągle mnie zagadują.
Popieram Cię, co do ikonek. Sama czasami używam i ułatwiają mi pracę, ale z reguły są nadużywane. Młodzieży, proszę nie protestować. To nie ten portal. Tu ma być pięknie! A migające reklamy są niezdrowe dla oczu. Czy nikt z reklamodawców nie zastanowił się, że ich skutek jest przeciwny do zamierzonego? Natychmiast zasłaniam taką migającą reklamę. Z tego powodu zrezygnowałam już z czytania na dwóch portalach. Ale , przyznasz piękna Różo, że winda "do góry", byłaby lepsza niż drapanie się po pasku?Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Aha, Różo, kliknij prawym przyciskiem ten podkreślony czerwonym wężykiem wyraz, a wyświetli Ci się prawidłowa forma.
Podpisuję siępod Teofilą!
O, znalazła się Maria.Witaj, gdzie Ty sie podziewałaś. Szukałam Ciebie, wołalam i nic...
Ze względu na wiek i przywiązanie do wygody
lepiej wjechać windą niż wdrapać się po schodach.
Na windę zgadzam się Teofilo.Dziękuję, że nazwałaś mnie onaRóża.Baaardzo mi się podoba.
onaRóżo! Byłam jakiś czas obecna w pracy, potem niestety cierpiałam męki na fotelu u dentysty, auuu! Dotarłam do domu po godzinie wrastania na przystanku czekając na autobus no i padłam w domu wykończona, nawet nie mając siły na spotkanie ONYCH... Ale już jestem i to zapisuję też jako radość dnia dzisiejszego. Apropos jutra i dziś, to czasem jadąc tramwajem mijam napis :"jutro to dziś - tyle, że jutro". podoba mi się, a Tobie? I Wam?
Bardzo mi przykro ze cierpiałaś ale za to jaka dzisiaj ulga.
Kupuję ten napis i będę pamiętać, że jutro to dziś - tyle, że jutro.Ciekawe, która opcja to wymyśliła? Ale ja nie chcę o polityce.Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
to raczej reklama czegoś, na szczęście z polityką nie ma nic wspólnego.
O i rym wyszedł.:)Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Całe szczęście. Podoba się bardzo.
Możliwość bezpośredniego komentowania pod artykułem....
ja bym proponowała bezpośrednia(tzn.właśnie na forum)opcje dodawania fotek,bo to wtedy uatrakcyjni zwłaszcza nasze kulinarne i np.hobbystyczne pogaduchy na forum;)
zgadzam się też z tym co napisała Michelle z tymi artykułami i komentarzami ,nawet już chyba gdzieś o tym wspomniałam;)
Dodawanie fotek było by super
widziałam Twoje zdjęcia beata28 , są super :)Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Zgadzam się z Michell, z Beatą28.Dodawanie fotek to świetny pomysł no i nie musiałybyśmy siedzieć w Garnku.
A ja byłabym ostrożna z tymi fotkami, ponieważ łatwo można wtedy zaśmiecić ten portal,
a tego bym nie chciała...podoba mi się słowo pisane, tak jak jest teraz, jest bardzo subtelnie
i elegancko...wszak to portal dla kobiet z klasą...czyż nie ? Gdy będzie możliwość wstawiania
fotek, to może pojawić się problem z ich rozmiarem. Zamiast do Garnka można podawać
link do ImageShack i będzie to wyglądało przykładowo tak:
http://img28.imageshack.us/img28/6733/20110125102943.jpg
W ImageShack podajesz link do fotki i pokazuje się tylko ta fotka, nie ma możliwości podglądania
innych fotek znajdujących się w Twoim katalogu...myślę, że to też jest bardzo ważne....:)Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
A ja byłabym ostrożna z tymi fotkami, ponieważ łatwo można wtedy zaśmiecić ten portal,
a tego bym nie chciała...podoba mi się słowo pisane, tak jak jest teraz, jest bardzo subtelnie
i elegancko...wszak to portal dla kobiet z klasą...czyż nie ? Gdy będzie możliwość wstawiania
fotek, to może pojawić się problem z ich rozmiarem. Zamiast do Garnka można podawać
link do ImageShack i będzie to wyglądało przykładowo tak:
http://img28.imageshack.us/img28/6733/20110125102943.jpg
W imageshack podajesz link do fotki i pokazuje się tylko ta fotka, nie ma możliwości podglądania
innych fotek znajdujących się w Twoim katalogu...myślę, że to też jest czasami bardzo ważne....:)Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
a może krakowskim targiem coś takiego - mały przycisk "foto", na któy najeżdżamy myszką i otwiera się okienko (jak dymek) ze zdjęciem. Po zjechaniu znika. Coś takiego jest na Allegro - najeżdżasz i obrazek się powiększa, ale żeby coś więcej to musisz kliknąć i otworzyć stronę przedmiotu.
I jak klikamy w link, to nowa strona niech się otwiera od razu w nowym oknie/karcie. Bo potem trzeba cofać.
Michelle podpisuję się pod twoimi słowami ponieważ to co proponujesz ma swoją klasę.Nie wzięłam pod uwagę, że tych zdjęć może być bardzo dużo.Faktycznie mogłybyśmy być fotoportalem. Nawet jeżeli byłoby to oddzielne miejsc.Myślałam... własnie o czymś takim. Ja jednak nie jestem specjalistką w tej dziedzinie.
Podtrzymuję moje skromne zdanie:Nic bym nie zmieniała.Tak jak jest fajnie.
Skłonna jestem zmienić pierwsze.Jeżeli już coś zmieniać(żeby nie było, że jestem taka uparta i staroświecka, zamknięta na zmiany)to proponuję aby nie wprowadzać za dużo nowinek technicznych , tylko takie które delikatnie podkreślą klasę naszego portalu. Takich pstryk, klik i dodaj jest sporo. Dla mnie to znaczy -wpadam i już mnie nie ma .No i ten kodowany język.Buźka,znaczek i ślimaczek.
Sumując:jestem za propozycją Teofili(winda do góry)i Michelle ( możliwość bezpośredniego komentowania artykułów/ czytam bo dają sporo do myślenia ale nie mam czasu na zakładanie nowego wątku ponieważ tyle się dzieje na forum/i fotki w ImageShack.
Drugiego nie zmieniam.Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Jestem za windą do góry, otwieraniem nowej strony po kliknięciu w link od razu w nowym oknie i kometarzami bezpośrednio po artykułach. Co do fotek to na pewno nie chciałabym, żeby portal stał się fotogalerią, więc tutaj przychylam się do zdania i Michelle i Violi.
Można wprowadzić osobny link do zdjęć i np.limit zdjęć od każdej z nas, może jedno zdjęcie na trzy dni ? :)
to też jest jakieś wyjście..........Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry -
Idą zmiany!!!!!.Strona główna zmienia swój wygląd!!!!!Czy to kwiaty sprawiły ,że kolorystycznie wygląda inaczej?Kwiaty są piękne. pasują kolorystycznie do ... wszystkiego.
to fakt można zaśmiecić ,ale gdy będziemy dodawać z głową to tylko będzie atrakcja ,nie zaśmiecaniem;)
Dziękuję ci Klara!!;)
Miało tu być "Co zmienić, co ulepszyć, co poprawić" - ale chciałabym, żeby "nie zmieniać, nie ulepszać i nie poprawiać" tego, że zmienia się "ornament" na stronie głównej. Podoba mi się, ze ciągle się zmienia - teraz są [iękne kwiaty. Nastrajają mnie zdecydowanie energetycznie.
Skomentuj artykuł.
Po kliknięciu otwiera się forum - spis wątków. A najlepiej by było jakby od razu otwierało się to jako nowy wątek w odpowiednim dziale i z podanym tytułem właśnie tego artykułu. No i w treści jakby był od razu link do tego artykułu, bo ktoś trafi na forum na te dyskusję, to jednym kliknięciem może przejść do artykułu i się z nim zapoznać.
A teraz to czytamy dyskusję, nie wiedząc czego ona dotyczy. Zaczyna się np. takimi słowami: "Świetny artykuł. Ja myślę ,że ... " itd. I trzeba szukać, który to artykuł i gdzie on jest.Napisano 11 miesiący temu | adres wpisu | do góry
Odpowiedz »
Musisz się zalogować, aby móc pisać. Jeżeli nie masz konta zarejestruj się.